Thursday, October 14, 2010

cinta pertama





salam to all readers.......


bertemu kembali di page cik tqa. ok entry ini bertajuk :




setiap orang pasti terbabit dalam first love right? me? idk.
but entry ini di datangkan khas buat kaum adam :)
kenapa kaum adam? kerana alaa dah penat la about girl :)
well i think setiap gadis mahupun wanita pasti tau hal ini.
that is cinta pertama lelaki. tettt. ok i means awek dulu2 la.
u'all mesti pernah tanyakan dekat bf u'll 'gf u dulu sape?'
tipula kalau tidak ada perasaan ingin bertanyakan? kan?
ok i pernah baca artikel ini di mana-mana sahaja. always la.
iaitu most of lelaki pasti akan berbalik semula dengan first love.
whoaaa bunyi macam takut je kan? HAHA its fact girl!
takut atau tak benda tu dah macam comman sekarang.
bukan apa banyak kajian di buat, maybe i no evidence.
but its reality, mungkin i pernah lalui?? maybe yes maybe no.
tapi itu bukan persoalan, yang menjadi persoalan di sini.

tidakkah si jejaka mencintai kekasih yang sekarang dengan
seikhlasnya? ish ish kesian dan kasihan buat mereka (girl) :(
tidakkah si jejaka menyayangi kekasih yang sekarang dengan
selayaknya. mereka juga mempunyi perasaan tau. fikirkan.

memang orang akan berkata 'dah jodoh dia dengan yg lama'
tapi tidakkah ada sekelumit cinta untuk orang yang menyayangi
mereka itu? dari kaum hawa untuk kaum adam. ohh dunia.

this is what we had to face right? i don't blame to any guys.
but as i say, perkara ini sering dan selalu terjadikan :)
well kenapa dan mengapa perkara ini boleh terjadi?
can anyone explain to me, all reason from u'll i make as opinion.
buat kaum adam saya tak kata ini salah anda its just topic.
dan benda ini pun ada juga berlaku dalam life perempuan
cuma perbezaannya tidak ketara dan sering berlaku.
but idk if dunia sekarang dah berubah. mungkin vice versa.
apa pun cinta pertama itu adalah kepada Pencipta kita :) 
what goes around comes around :)


2 orang sedang senyum kucen:

haidi takeAfoto said...

salam..yg lain xtau la..tp sy mmg byk kenangn ngn 1st love sy dulu..tp skg ni lgsung xde feeling dah kt die.mmg xkn bersama lg even klu die sendiri yg dtg kt sy..

n 1 lagi statement yg sy nk bg..sy xksh nk cite sai ex or 1st love kite kt gf sy skg (if any lor) tp jgn smpi pe yg sy cite tu leh wat gaduh2 merajuk2..ade yg xfhm..past is past..so sy prefer xcite n xnk ditanye pasai qst love sy ke ex sy ke...

tyqa said...

wa'slm, ohh mybe some people mcm awk. sy suka part bila cter jgn la smpai gaduh2, itu terbaik. past is past right? beri peluang :)