Thursday, February 23, 2012

4 am and mirror

'Penat dah bagi tau ma yang orang tu sebenar ada niat jahat to us, but my mum never trust me. Dia kata orang tu baik, kalau pergi rumah dia, dia akan layan baikkkk sangat. Idk how to tell my mum yang dia dah guna ilmu yang tak sepatutnya semata-mata nak kaburi mata ma.

One day tu ma cakap dia nak pegi rumah orang tu and I decide to follow her, lucky ma bagi. Ok fine, memang orang tu bermuka-muka bila aku sampai. Senyum dia manis sangat tapi hati dia ya Allah takutnya aku nak tengoknya. Aku masuk rumah dia, and I asked her permission nak guna cermin sebab nak betulkan tudung. Ya Allah what happened actually to my face? Aku tak tau la pulak kalau cermin rumah dia ni ada masalah tapi yes memang aku tak mamai. When I looked into mirror again, I can see my horrible face. Wehhhhhh siapa sebenarnya orang ni?

I go to my mum tell what happened to me just now. Tapi ma cakap tu mainan perasaan aku semata-mata. Ya Allah sedihnyaaaa. Aku tekad pergi ke cermin tu balik. Yes it happen again! But this time sambil aku pandang cermin tu, I recite Ayatul Kursi and guess what happen to me? Alhamdulilah cermin tu dah takde kuasa. Aku senyum sendiri and I know orang tu bukanlah sebaik yang disangka. I asked my mum ke cermin tu and her shocked to see that. Hah tau pun, I asked her to recite Ayatul Kursi and it really miracle. Nothing happen after that.

After that ma asked from that women to go home but her refused us to go back. Wehhhh kitaorang nak balik laaa. You are bad! I'm very scared but alhamdulilah ma tarik tangan and we run. Fuhhhh selamat.'







Cerita tu tamat macam tu je bila alarm handphone aku bunyi pukul 5 am. Ishhh kacau daun betul la handphone ni. I wake up in the morning go to bathroom and do solat tahajud. Hihihi dah takut baru nak reti-reti bangun ye kak. Tapi until now this thing berlegar-legar dalam otak aku. How to tell my mum my nightmare? I don't think benda ni sekadar mimpi, because I felt something when I wake up. Hmm tapi takpe la mimpi tu kan mainan syaitan. Yang baik itu datang datang dari Allah dan semoga yang buruk itu Allah hindari dari aku.


2 orang sedang senyum kucen:

:: cekodod :: said...

weyh,kau ingat cite snow white

Duckface said...

loh. seramnye.apa kata cerita.

amboiiii. update belog marathon nampakkk. hahahah