Wednesday, November 17, 2010

between hardware or software?

A : erm nak beli barang la  :)

B: so belila, kenapa cakap dengan aku? -.-

A : hehe nak kau temankan so that kau boleh bagi pandangan.

B : ohh macam tu? no problem boleh jew.

semasa memilih barang....

A : eh kau rasa ni cantik tak? ke yang ni cantik? heee

B : bagi aku semua cantik yang buat pilihan sekarang kau.

A : eh semua cantik ke? ermm takpe jom kita cari lagi cantik.



ok readers U all rasa ada kaitan tak title dengan conversation A with B ni?
and perasan tak sikit pun si A tak tanya kualiti barang tu kan kan? :)
DAN paham tak apa sebenarnya yang I cuba nak sampaikan?  :)
kalau ada yang dah paham korang sememangnya genius *puji sikit la HAHA.
btwkan this entry means to luaran fizikal seseorang yang korang akan titik-beratkan
jika korang sedang memilih someone to be special in your life right? ala jangan tipula.
memang dah jadi lumrah manusia yang dicipta Allah suka melihat kecantikan keindahan.
tidak terkecuali juga diri I sendiri. lagi-lagi melihat gadis yang cantik-cantik ni.
errr jangan pelik if I say gadis and jejaka tidak di nyatakan. jejaka kacak pun samala.


1. kenapakan bila berkasih perlu memandang luaran fizikal dahulu?
2. kenapakan perlu say like that 'dia cantik/hensem la dari gf/bf aku'  -.-
    (kesian wehh kat gf/bf korang, dorang pun ada hati dan jantung)
3. kenapakan perlu diungkit pada gf/bf baru korang macam nie.
    'ex I dulu cantik/hensem sangat. tak macam U' ya Allah macam ni pun ada

tah la bagi I semua ni bersifat sementara. ok tipu la kalau I sendiri tak pandang semua tu.
tapi kalau setakat nak cuci mata memang I akan cari yang cantik or handsome.
tapi kalau dah berkasih insya'Allah i terima seadanya dan I bukanlah secantik Siti Aisyah.
cukuplah, I bersyukur dilahirkan dengan tubuh badan yang sempurna *bagi manusia
dan I lebih suka memilih dalaman sesorang itu, bahasa IT nye software  :)
sebab bagi I lagilah sakitnya hati jika kita tau dalaman seseorang tu err not good/tak baik.
masa tu bagi I hanya Allah yang tau betapa hancurnya hati I. jantung pun sakitt woo
sebenarnya dalaman tu merangkumi pelbagai aspek yang dititik-beratkan seperti :

1. akhlak seseorang
2. tanggungjawab sebagai hamba Allah
3. tahap kehormatan seseorang pada diri kita
4. dan begitu banyak sehingga tak tersenarai :)

ok la sebelum I merepek yang bukan-bukan kita stop in here. jika ada salah silap pada entry
ini I'm sorry and I did'nt mean kepada sesiapa kerana tepuk dada tanya hati :)
dan pahamla sekarang ye kenapa between hardware or software?  :)













6 orang sedang senyum kucen:

Anonymous said...

Merepek la syggg hahaha

:: cekodod :: said...

oh tyqa
nice entry
tapi hardware such as hardisk support memory which is store software application..mana nak letak software kalau xdek hardware?
saling melengkapi
tapi yg pasti kalau xdek hardisk xleh isntall application software kan..ape aku merapu..lari jauh2
haha

ShawlQueen said...

love your partner the way he/she is.betul2.setuju jgn suka luar sj, dlm pun kene suke jgk..so take time utk kenal ur partner..n learn to accept him.then baru ade destiny to last forever kan??

AhEy ForeverLOVE said...

love your partner the way he/she is.betul2.setuju jgn suka luar sj, dlm pun kene suke jgk..so take time utk kenal ur partner..n learn to accept him.then baru ade destiny to last forever kan??

n0t_kAsutKuniNg said...

hurm...x tau la bahasa IT...
huhuhuhuhu...

lost..!!ngeeeeee

tyqa said...

syg : syggg ape yg org dah mrepek :(

cekodod : haha yes need each other between software & hardware but the first thing must be look into akhlak right? pape pun back to hati seseorang :)

ShawlQueen & Ahey : yes agree too :)

n0t : bhse IT disini luaran dan dalaman syg :)