Saturday, May 21, 2011

taska nur qaseh

assalamualaikum and hello readers...


wahhh nama taska dah macam nama movie yang kunun-kunun hot meletus bulan ni, alaaa Nur Kasih The Movie tu laa. well spe yang tau aku dah keje about last week mesti terkejut sebab this week aku dah resign job guru taska tu. hee bukan apa, agak penat kena jerit sana sini guide budak-budak seawal umur 1 tahun till 5 tahun. masuk second day kat sana tekak aku dah sakit, memang best laa.

masuk-masuk staf situ suruh aku masak. hah memang best la buat orang yang macam aku ni, yang memang jarang masak! time tu la aku start tunjuk skill memasak aku ala-ala master cheff HAHA *ok untuk pengetahuan, tangan aku dah kena minyak masak yang panas, buat jejaka diluar sana jangan risau bak kata aku 'alaa nisa, nanti dia hilang la tu lagi 3 tahun' -.-


minggu kedua keje, last day aku keje rabu on 18 may hari tu budak nie cakap kat aku 'cikgu, cikgu masak la hari ni'. aku yang memang malas plus bukan turn aku masak on that day pun tanya balik 'kan cikgu seri dah masak, knp nak cikgu masakkan lagi?' dia jawab 'alaaa cikgu masak sedap' aku pun glupppp 'sedap?' dia hilang deria rasa kot haha. aku pun kesian gorengkan la telur goreng kat dia, masak benda lain memang cikgu malas la dik hee.

petang tu sebelum budak-budak tu balik aku cium sorang-sorang budak yang aku adore yang aku rapat. huuu sedihhh tak dapat kiss pipi dorang lagi dah. HAHA punya aku nie kecik sampaikan sorang budak ni datang kat aku then peluk aku sambil cakap 'adik comel' BERULANG KALI! damnnn haha aku dah tua kot, cikgu ni kakak awak dah. hailaaa budak-budak ni.


tapi seminggu lebih keje kat taska tu gain knowledge kat aku, learn how to manage work, urus budak-budak. psiko kan dorang kalau nakal sangat haha. well tak larat kot kalau biarkan dorang nakal macam tu. hmm one more thing layan kerenah staf yang pada mulanya macam hampeh! tapi takpe lama-lama dah baik pung hee.



bapak budak ni punya muka mengingatkan aku kat someone

time dorg tdo aku pun tdo  -.-

baju belang-belang ni la pakwe kecik aku hikhik

my baby rock! baby girl tapi ganas!

her name same with me, baby atiqah

kororo and rayyan

awatiff auwwww pipi tu gebu sgt!

qistina balqis mengedik

baju biru *anak bos





p/s : patutnya ikut planning this month KITA hangout tengok movie Nur Kasih then mengedik sama-sama, tapi tapi KITA merancang Allah menentukan. hah kepada awak tahniahh atas news tu, good luck dear!

5 orang sedang senyum kucen:

yaya_flanella said...

bestnya. teringin nak kerja macam ni sehari. boleh? =.=

:: cekodod :: said...

ramainya budak !
berselerak tido kau..ish..takut aku tgk..haha..mesti penat melayan

Anonymous said...

la...ingtkn cukup sebulan ...rupanya seminggu lebih je... tp seronok kn.

Rtp Farra Arisha said...

haha. seronokkk ape melayan kerenah kanak2 ribena. kikiki.:))

Ain Atika Zailani said...

ya Allah ramainya baby...macam mana jaga ramai macam tuh...mesti comel dengan perangai dorang tuh! hihi