Sunday, May 8, 2011

utara here i come

assalamualaikum and hello readers...


wahhhhh macam dah lama tak hupdate blog nie kan kan? okay tipu baru je semalam kau hupdate 2 entry sekaligus tqaa! hikhik ohh yaa i kan dah abis belajar then bosan nak gilerr kat rumah tu so decide last minute nak ikut my dad and my sista balik kampung. weee best best naik bas pulokkk tu -.-  memang pening habis sebab dah lama tak naik bas. heee mengadakan? then then lama jugak kat sana but nothing to do sebab takde sape kat sana. hari-hari bangun lambat, tau-tau mak ngah i dah siapkan breakfast *mati kalau my mum tau kehkeh.

first day my dad bawak pegi rumah mak ndak and mak njang i, okay semua dah besar. baby muhadzib pun dah besar. nampak beno dah lama tak balik. then second day my dad bawak jalan-jalan kat pasar pagi. haha ukw? i nie takde la fanatik sangat dengan abc. alaa ais batu campur tu kan, then kat pasar tu ada plak jual about rm1.50 *murahhhh. then nak beli kena la cakap kedah kan kan. i pun 'kak ais kacang 3' adik i kak belakang terkekeh gelakkan i sebab, nak cakap utara tapi slang selangor tetap hada. aishhh awat la ceq ni tak pandai cakap kedahh hikhik.

ohh yaa walaupun nothing to do butt whoaaa aman gila duduk sana, even 5 hari tak online takde sosial network apa but i still bole go on dengan life macam tu. *emangnya saya gadis desa  :) before that here some picture kat sana *my fren nisaaa nak tengok, malas nak upload kat fb hee



my sista with cousin

eh eh si purple


weee sawah padi yang dah dituai

well tak kisah air ni memang bersihh

peace air nie memang panass! *kaki tu mahal hokayy



p/s : maaf la padi tu semua dah di tuai, sebab batak sangat dengan sawah padi pegi jugak even banyaakk mat kampung kat tepi jalan duk panggil-panggil kami HAHA gatal!

abc = ais kacang   :)

3 orang sedang senyum kucen:

yaya_flanella said...

kdg best jugak lari sekejap dari tempat kita tinggal :)

:: cekodod :: said...

hahahaha..tyqa! aku carik jugak padi hijau..rupanya dah dituaii..adehh

naz said...

tranformasi yang menarik hati :) tak main lah mamat kampung kan? macam i hahaha