Wednesday, July 13, 2011

once upon a time

assalamualaikum and hello readers...


okay sekarang kita update panjang-panjang yea, berinformasi gitu hikhik. kisah dolu-dolu time kanak-kanak ribenaa lagi haha. masa kecik-kecik dulu, aku selalu habiskan masa petang aku *actually hari-hari laa, bermain dengan adik aku atau pun jiran sebelah rumah. wa cakap lu dulu wa main bedal je campur laki pompuan main. alaaa apa ada hal kecik lagi tak tau dosa *damnnnn haha.


ayah aku seorang businessman, tapi takde la kayo mana. kita hidup bersederhana katanya :) alkisah time ni anak-anak dia semua pompuan lagi sebelum wujudnya ammar. so teddy bear, mainan masak-masak, dan segala jadah barang pompuan banyak la. then aku ni konon-konon ikut la jejak langkah dia nk jadi businesswoman pulakkk. apa lagi aku kerahkan kuasa aku menyuruh adik-adik aku kutip segala barang mainan dalam bakul then susun baik punya. apa lagi sesi jualan pun bermulaa laa. haha so kanak-kanak betul. time tu macam syiokkk gilaa, main tak ingat dunia. adik-adik aku pun layan je main dengan aku. tapi aku tak rasa dunia business dalam jiwa aku, yang aku rasa hanyalah duit duit dan duit. haha i mean, aku bos then cukup bulan duit tu semua aku yang punya. *kejamkan? hewhew


then aku decide tukar arah menjadi seorang guru. habis dinding rumah aku conteng melakar karya untuk anak bangsa hikhik. dari atas ke bawah aku penuhkan, dari ruang tamu ke dalam bilik tidur. dan nasib baik time tu masih tinggal dirumah sewa so mak aku tak ralat sangat haha. setiap buku dirumah aku akan tanda dan bagi markah. kalau rajin aku komen sekali, jangan main-main time tu bukan mukabuka aku hadap tapi betul-betul buku sampai aku boleh komen bagai. tapi adik aku tak layan sangat bila main cikgu-cikgu ni, maybe aku garang sangat. then aku peduli hape kan? haha. sampai aku diploma pun kadang-kadang aku suka main tanda-tanda buku kawan-kawan aku. macam nikmatnya guna pen merah tanda buku murid-murid haha.


dan sekarang kerja aku hanyalah housewife bertauliah hikhik. walaupun pada mulanya aku tak bole terima tapi lama-kelamaan aku sudah sebati *ok tipu. semoga one day aku menjadi businesswoman ataupun seorang guru hendaknya :)





being teacher or businesswoman? we will see :)






ok sebetulnya saya bukan mata duitan! kbye.





p/s : draft baru semacam menyusahkan lagi-lagi nak upload gambar *sighhh.

2 orang sedang senyum kucen:

:: cekodod :: said...

hahahaha..nakal kan time kecik?

naz said...

perghhh tak sabar nak tunggu keputusan haaha