Monday, November 14, 2011

menantu

asslamualaikum..

okay I don't want to write a long muqadimah for this entry. Straight to the title yaa *ehem-ehem. Actually dah lama nak post benda alah ni but I don't have feeling to write on that time and just now dah write pun. Ukw? Last sem break I cter-cter dengan my mum about my classmate and my friend. Biasala topik utama mengenai pasangan. She asked me when my friend want to married, want to tunangg. I have no answer on that question, haha asked them la ma. Tiba-tiba I 'terkutuk' one of my classmate from overseas. I said 'mak tau tak org tak suka tengok sorg budak ni, sebab bibir dia tebal haha!' then my mum say 'jangan cakap macam tu la kak long, dapat orang macam tu nanti baru tau!' and I opssss okay terus diam sambil berdoa dijauhkan semua itu hewhew. Malas nak cter panjang-panjang, I buat short list what my mum want for her menantu yea.


1. wajiblah beriman dan beramal *katanya 'mak tak tengok rupa dia asalkan dia jaga solat'
2. jangan pernah untuk berangan married with foreigner *sy pun tak nakkkk, pleasee.
3. carik menantu dekat-dekat je yea *supaya senang nak balik jumpa dia hee.
4. selagi tak kahwin jgn duk kutuk other couple! *takut terkena diri sendiri balik.


Actually jealous tengok orang lain dah bertunang and planning to married. Eh wait, nak jealous pun bukan kau ada pakwe atiq! haha okay jealous jugak sebab awalnya dorang dah kahwin. But my mum cakap 'kak long lepas abis belajar yea baru kahwin?' and me haha macam la aku ni tengah in relation, adoiii my mum ni. Sebenarnya dia takut aku kahwin while I'm still study, but alaa kalau dah jodoh awal nak buat macam mana maa. Okaylah menantu sekalian wait me hah. Haha -.-



p/s : ada tak apa-apa kuasa supaya aku grad dengan cemerlang lebih awal? sebab nak keje then kahwin laa. haha enoughhhh atiq!

*atiq - nama baru yang ex-roommate bagi, mcm lelaki dah aku dengar -.0

3 orang sedang senyum kucen:

:: cekodod :: said...

haram bermenantukan org yg tak solat ok

cik hemo hemo said...

lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. hehee

miss senyum said...

cekodod : yeahh solat tiang agama

cik hemo hemo : hee insya'allah